Miljö & kvalitet

Det finns många fördelar med att cykla, så förhoppningsvis gör du det ofta och mycket. För oss på Cykeltek är miljöaspekten viktig och många av våra kunder cyklar för just klimatets skull. Därför jobbar vi hårt för att alltid ligga i framkant inom klimat-, miljö- och kvalitetsfrågor. Vi sätter även stort värde i att alltid vara 100 % ärliga och värna om våra kunders integritet.

Miljö

Vi arbetar målmedvetet och förbyggande för att minska våra avtryck i naturen och vår påverkan på vårt gemensamma klimat. Givetvis källsorterar vi noga och tar noga hand om alla utslitna eller trasiga delar vi byter ut. När vi väljer smörjmedel och reservdelar väger miljöaspekten tungt.

Vi tycker att helhetsperspektivet är viktigt. Hela vår verksamhet genomsyras av miljötänk och Kevin är utbildad för att köra vår mobila cykelverkstad ekonomiskt och klimatsmart.

Försäkringar

Din cykel är försäkrad under hela tiden vi har ansvar för den – oavsett om vi servar, reparerar eller besiktigar den. Kevin är utbildad Level 3 Bike repairman. Det är den högsta utmärkelsen man kan uppnå i United Kingdom. Han sätter noggrannhet och kvalité i första rummet. Din cykel är trygg hos oss på Cykeltek.

BOKA SERVICE

Före varje åktur kom ihåg ”ABC” (LBK på svenska)

A = (Air) Luft: Känns däcket mjukt när du klämmer på sidorna? Är däcken slitna? Håll dina däck pumpade för att minska risken för punkteringar.

B= (Brakes) Bromsar: Fungerar bromsarna korrekt? Är bromsarna/kablarna slitna?

C= (Chain) Kedja: Är kedjan smord och ren? En rostig kedja kan göra det svårare att trampa och kan till och med gå av. Medan du är där nere, snurra på pedalerna och kontrollera att vevarna inte vickar från sida till sida och att det inte finns några malande ljud från vevfästet. Slutligen, om du har externa växlar, se till att din växel – enheten som flyttar kedjan mellan växlarna – är rak och rensar dina ekrar bekvämt.

Kontrollera: Ta en snabb tur för att kontrollera om växlar och bromsar fungerar som de ska. Inspektera cykeln för trasiga delar eller lösa delar?