Montering

Det är enkelt att beställa en cykel, men lite jobbigare och mer tidskrävande att montera ihop den. Samtidigt är det en fantastisk upplevelse att få bygga en helt unik cykel utifrån sina egna specifikationer och krav. Kanske har du en gammal hoj som du vill restaurera eller bygga om till en modern cykel?

Oavsett om du har beställt en hel cykel som kommer i lösdelar, vill blanda nya och gamla delar eller har plockat ihop utvalda komponenter så kan vi hjälpa dig att bygga ihop hojen. Det här är det perfekta sättet för dig att skräddarsy din cykel – utan att behöva lägga en halv evighet på att montera den.

Du berättar hur du vill ha din nya cykel och vi bygger ihop den åt dig. Så enkelt är det! När vi är färdiga kan du ge dig ut på vägen direkt – med perfekt justerade hjul, växlar, bromsar, sadel och styre. Allt på din nya hoj är monterat med den känsla för kvalitet och balans som bara kommer med stor erfarenhet.

  • Vi hämtar alla komponenter hos dig
  • Delarna packas upp och kontrolleras
  • Montering, justering och smörjning
  • Testcykling och funktionskontroll
  • Cykeln levereras färdig till ditt hem

Eventuellt gör Kevin de sista justeringarna i din närvaro, så att sadeln och styret får precis rätt höjd för din kropp. Vid leveransen får du också chansen att ställa frågor och få en kort genomgång av din nya hoj.

Om monteringen sker på plats hos dig tar Kevin givetvis med sig allt emballage och skräp efteråt.

Priser

När du köper din cykel genom Cykeltek så monterar vi självklart ihop den åt dig och kör hem den till dig kostnadsfritt.

Om du beställer din cykel från en annan leverantör och vill att Kevin skruvar ihop den åt dig så kostar det från 300 kr per hoj. Det exakta priset beror på många olika faktorer. Vi tittar gärna på din beställning och lämnar ett fast pris utifrån förutsättningarna.

BOKA SERVICE

Före varje åktur kom ihåg ”ABC” (LBK på svenska)

A = (Air) Luft: Känns däcket mjukt när du klämmer på sidorna? Är däcken slitna? Håll dina däck pumpade för att minska risken för punkteringar.

B= (Brakes) Bromsar: Fungerar bromsarna korrekt? Är bromsarna/kablarna slitna?

C= (Chain) Kedja: Är kedjan smord och ren? En rostig kedja kan göra det svårare att trampa och kan till och med gå av. Medan du är där nere, snurra på pedalerna och kontrollera att vevarna inte vickar från sida till sida och att det inte finns några malande ljud från vevfästet. Slutligen, om du har externa växlar, se till att din växel – enheten som flyttar kedjan mellan växlarna – är rak och rensar dina ekrar bekvämt.

Kontrollera: Ta en snabb tur för att kontrollera om växlar och bromsar fungerar som de ska. Inspektera cykeln för trasiga delar eller lösa delar?