Reparation av cyklar

Oavsett om du cykelpendlar till jobbet eller hårdtränar inför Vätternrundan så kommer delar på din cykel att åldras och slitas. Förr eller senare åker du på en punktering och glapp i bromsarna. När cykeln åldras kommer kedja, växlar, vevlager och andra delar att behöva bytas ut. Om du har otur kan reparationerna gräva djupa hål i plånboken och hindra dig från att använda cykeln helt.

Men lugn!

Kevin ser till att du snabbt kommer upp på sadeln igen och kan ge dig ut på landsvägen, actionparken eller den leriga mountainbikeleden igen. Du behöver inte ens ta med dig cykeln till oss – eftersom Kevin tar med hela vår mobila cykelverkstad till dig. Med Cykeltek sparar du alltså både tid och pengar.

Hur går det till?

Vi kommer till dig, besiktigar din cykel och ger dig ett uppskattat pris. När vi är överens om vad som ska göras lagar, reparerar och byter Kevin ut de trasiga delarna på din cykel. Om du har en specialbyggd cykel kan du själv ta hem rätt reservdelar – så monterar vi dem åt dig – eller så låter du oss sköta hela kedjan från beställning till montering och funktionstest efteråt.

För alla vanliga cykelmodeller har vi ett rimligt stort lager med reservdelar i vår mobila cykelverkstad.

Om du servar din cykel regelbundet så undviker du framtida haverier och tråkiga överraskningar. Läs mer under service.

BOKA SERVICE

Cykelkrav i Sverige

LJUS | Mellan solnedgång och soluppgång måste du ha och använda ett vitt ljus som pekar rakt fram och ett rött som pekar rakt bakåt.

REFLEKTORER | Mellan solnedgång och soluppgång måste din cykel ha en röd bakre reflex och en vit framre, samt pedalreflexer.

BROMSAR | Din cykel måste ha minst en fungerande broms.

RINGKLOCKA | Din cykel måste ha en ringklocka (inga krav på hur den ska se ut eller låta).

HJÄLM | Att bära hjälm när du rider är endast obligatoriskt om du är 15 år eller yngre.