Cykelservice

Vi servar cyklar av alla märken, modeller och prisklasser. Oavsett om du hojar runt på en massproducerad stadscykel, en mountainbike som ska klara de tuffaste utmaningarna i skogen eller en specialbyggd vägracer för supersnabba tävlingar ger vi din cykel samma noggranna behandling och genomgång. Kevin smörjer, justerar och trimmar in din cykel utifrån dina behov och önskemål.

För att din superhoj ska rulla i många år krävs en dos kärlek, mycket omtanke och regelbunden service. Ett förebyggande underhåll gör att delarna lirar med varandra och att cykeln håller så länge som man hoppas på. Du slipper också onödiga haverier, skador och stopp. En väloljad och servad cykel kommer att prestera bättre och rulla säkrare under hela sin livslängd.

När är det dags?

Förebygga är alltid bättre än att reparera, och när det gäller din cykel finns det några enkla saker du kan hålla koll på – varje gång du cyklar. Ett tidigt underhåll kan förlänga tiden till nästa stora reparation. Lyssna, titta och känn efter följande tecken:

  • Gnissel från kedjan är tecken på otillräcklig smörjning.
  • En kedja som hoppar av drevet behöver justeras och trimmas.
  • Om växlarna klickar, skriker eller hoppar behöver de en översyn.
  • Bromsarna ska ta mjukt och tyst, efter ett lätt tag i spaken eller tramporna.
  • Allt vobbel, gnissel och knarrande bör undersökas och åtgärdas tidigt.

Det här är tydliga tecken på att din cykel behöver en portion kärlek och service. När vi är klara med servicen sammanställer vi ett protokoll, där du kan läsa om vilka åtgärder vi gjort och om vi har hittat några avvikelser.

Är din cykel trasig?

I samband med service kan vi även laga eller byta trasiga delar – om du vill det. Observera att Kevin inte kommer att göra någon åtgärd på din cykel förrän ni är överens om både vad som ska göras och vad det får kosta. Reparationer och eventuella reservdelar ingår alltså inte i det fasta servicepriset. Läs mer under reparationer.

Du behöver inte krångla med att lämna och hämta cykeln. Kevin kommer till dig med vår mobila verkstad och servar cykeln i ditt hem eller på din arbetsplats – under tiden som du arbetar, dricker kaffe, klipper gräset eller bloggar om dina senaste cykeläventyr. Vi går igenom och fixar hojen, så att den är servad och klar när du ska ut med den nästa gång.

BOKA SERVICE

Före varje åktur kom ihåg ”ABC” (LBK på svenska)

A = (Air) Luft: Känns däcket mjukt när du klämmer på sidorna? Är däcken slitna? Håll dina däck pumpade för att minska risken för punkteringar.

B= (Brakes) Bromsar: Fungerar bromsarna korrekt? Är bromsarna/kablarna slitna?

C= (Chain) Kedja: Är kedjan smord och ren? En rostig kedja kan göra det svårare att trampa och kan till och med gå av. Medan du är där nere, snurra på pedalerna och kontrollera att vevarna inte vickar från sida till sida och att det inte finns några malande ljud från vevfästet. Slutligen, om du har externa växlar, se till att din växel – enheten som flyttar kedjan mellan växlarna – är rak och rensar dina ekrar bekvämt.

Kontrollera: Ta en snabb tur för att kontrollera om växlar och bromsar fungerar som de ska. Inspektera cykeln för trasiga delar eller lösa delar?